Santahaminatalo

Kohde

Santahaminatalo oli puolustusvoimien suurin hanke vuonna 2015. Rakennus keskittää valtaosan Maanpuolustuskorkeakoulun toiminnoista yhteen paikkaan. Talossa ja paljon muunneltavissa olevia tiloja, ja myös kalustuksessa on otettu joustavuus ja muunneltavuus huomioon. Kohteen kaikki tilat sisustettiin pääsääntöisesti Iskun kalusteilla.

Santahaminatalo on monitoimitalo, jossa on esimerkiksi toimistotiloja, neuvottelutiloja, pienryhmätiloja, auditorio 300:lle hengelle, majoitustiloja, liikuntatiloja, kahvio, sotatieteellinen kirjasto ja sosiaali-, huolto- ja varastotiloja.

Santahaminatalo_220215_03

Lopputulos on hyvä ja selkeä. Kalusteet ovat selkeälinjaisia sopivat talon infraan. Toimitukset onnistuivat suunnitellun aikataulun mukaisesti.
Komentajakapteeni Jarmo Partanen, Palvelupäällikkö, Maanpuolustuskorkeakoulu

Toteutus

Toteutus pidettiin selkeänä ja yksinkertaisena sekä talon linjoihin sopivana.

Arkkitehtitoimisto Heikkinen-Komonen piti värimaailman pelkistettynä käyttäen paljon harmaata ja valkoista – pinnoissa käytettiin raakaa betonia, lasia ja puuta.

MPKK:n palvelupäällikkö Jarmo Partanen kertoo, että lopputulos oli hyvä ja selkeä. Kalusteet ovat selkeälinjaisia ja sopivat talon infraan mainiosti.

Lue lisää kohteesta Helsingin Sanomista: Suljetun sotilassaaren ovi avautuu piirun verran Helsingissä »