Puolustusvoimien palvelukeskus

Kohde

Joensuun Tiedepuistoon remontoitiin täysin uudet toimitilat Puolustusvoimien palvelukeskukselle. Uudessa palvelukeskuksessa tulee työskentelemään palvelukeskuksen johtoa, eri palveluyksiköitä sekä tietohallintoa. Vuoden loppuun mennessä toimitiloissa tulee työskentelemään 120 henkilöä.

Toteutus

Sisustusarkkitehti Anu Kankkunen sai everstiluutnantti Timo Viinikaisen mukaan toimeksiannon suunnitella modernit tilat, jotka kunnioittavat Puolustusvoimien perinteitä sekä samalla viestivät nykyaikaisista puolustusvoimista. Suurin osa toimihenkilöistä työskentelee Stone-työpistekonseptilla toteutetussa avokonttorissa. Työpisteet on varustettu sähköisesti korkeussäädettävillä työpöydillä ja monipuolisesti säädettävillä Step-työtuoleilla. Tilassa tärkeinä sisustuselementteinä ovat kangasprintit, joihin on valittu kuvia maa-, meri- ja ilmavoimien toiminnasta sekä Suomen luonnon teemoista.

Everstiluutnanti Timo Viinikainen kertoo, että heidän toimintatapansa uudistuu ja että he työskentelevät erikokoisissa tiimeissä – tiedonvaihto henkilöiden välillä on keskeinen onnistumisen edellytys. Avo- ja monikäyttötiloissa työskentely mahdollistaa paremmin sosiaalisen kanssakäymisen, mutta ei pakota siihen ketään. Henkilöstö on ollut tyytyväinen sekä tiloihin, työpisteisiin että värimaailmaan, joka poikkeaa huomattavasti totutusta. Viinikaisen mukaan projekti on ollut kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen ja kokonaisuudessaan hyvin onnistunut. Toteuttamisessa oli aikapaineita, mutta eri toimijoiden aktiivisella yhteistoiminnalla ja joustavuudella projekti valmistui lopulta etuajassa. Iskulta projektia hoiti myyntipäällikkö Markku Nyyssönen.