Palvelukoti VantaanHelmi

Kohde

Mikeva tarjoaa hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita ikärikkaille ihmisille. Isku on kalustanut useita Mikevan kohteita. VantaanHelmi peruskorjattiin toimistotiloista hoivakodiksi ja remontin jälkeen kalustettiin yhteiset tilat, ruokailutilat, oleskelutilat sekä kuntoutustilat  ja kaikille avoin ravintola.

Toteutus

”Sisustuksen pääasiana oli luoda kodikkaita, tunnelmallisia sekä viihtyisiä ympäristöjä. Teimme kokonaisuuden, jossa yhdistyvät laadukkaat ja helppohoitoiset materiaalit sekä värikkäät pinnat”, kertoo sisustussuunnittelija Marja Koppila.

Mikevan toiveita kalusteille ja sisutukselle olivat myös kodikkuus ja laadukkaat materiaalit. Kalusteiden materiaalit ovat helppohoitoisia, paloturvallisia, antimikrobisia ja vesipestäviä. Kokonaisvaltaiseen sisustukseen kuuluivat myös verhot, matot, sisustusvalaisimet sekä viherkasvit. Kohteeseen valittiin monia erilaisia tuoleja, sillä tuolit ovat apuna myös kuntoutuksessa, kun asukkaat voivat vaihdella istumista korkeammilla ja matalammilla tuoleilla. Sisustuksessa huomioitiin myös tarve huonekalujen liikutteluun.

”Värikäs ympäristö auttaa muistisairasta hahmottamaan ympäristönsä paremmin. Värit tuovat myös hyvää mieltä. Isku tarjoaa myös kodinkalusteita, joten sisustuksesta saatiin erittäin kodikas. Täällä ikärikkaiden on hyvä asua!”, sanoo aluemyyntipäällikkö Minna Hiltunen.