Neljä askelta infektioturvalliseen työympäristöön

Vietämme paljon aikaa erilaisissa jaetuissa tiloissa kuten toimistoissa, julkisissa tiloissa, kouluissa ja terveydenhuollon sekä palveluasumisen tiloissa. Olemme kosketuksissa pintojen ja kalusteiden kanssa, minkä tiedetään edesauttavan tartuntojen leviämistä. Merkittävä osa tartunnoista voidaan kuitenkin välttää hyvän käsihygienian, siivouksen sekä antimikrobisten pinta- ja kalusteratkaisujen avulla. Miten flunssakauden alkaessa työpaikasta on mahdollista tehdä puhtaampi ympäristö?

echo get_sub_field('image')['alt']

Tuhoa työpöydällä vaaniva flunssavirus

Flunssakauden aikana kolmannes toimiston kosketuspinnoista on flunssaviruksen saastuttamia, joten kollegan tautia on lähes mahdoton välttää. Isku+ -kalusteet tappavat bakteerit ja virukset pinnaltaan luonnollisesti ilman kemikaaleja ja vähentävät sairatumisriskiä antimikrobisen ominaisuutensa avulla. Ratkaisu tehostaa ja täydentää siivouksen ja käsihygienian vaikutusta. Antimikrobiset kalusteet vähentävät sairaslomia jopa 20%.

Lue lisää Iskun antimikrobisista kalusteista >>

Pese kädet!

Usein kuvittelemme tekevämme siistiä sisätyötä, jossa kädet eivät näennäisesti likaannu. Tämän vuoksi emme muista pestä käsiä ennen lounaalle tai välipalalle menoa. Toimistossa likaisin kosketuspinta saataa kuitenkin olla taukotilan mikron ovenkahva. Ihminen koskettaa päivän aikana kasvojaan useita kertoja ja vie käsissään olevat mikrobit suun, nenän ja silmien kautta elimistöönsä. Siksi sairastumme helposti. Käsihygienialla pystytään jo itsessään pienentämään sairaspoissaolojen määrää.

Käy läpi siivouskäytännöt

Olemme siirtyneet työskentelemään omista toimistohuoneista yhteiskäyttö- ja monitoimitiloihin. Mitä useampi ihminen koskettaa esimerkiksi työpöytää tai ovenkahvaa, sitä enemmän sen pinnalle kertyy haitallisia bakteereta. Yhteiskäytössä oleva työpöytä on noin 400 kertaa likaisempi kuin julkisen wc:n istuin; johtuen siitä, että wc pestään yleensä päivittäin, toimistopöydät pyyhitään viikoittain – jos silloinkaan.

Yhteiskäyttönäppäimistöt puhtaiksi

Yhteiskäytössä oleva näppäimistö on yksi toimiston likaisimpia asioita. Puhdistuspyyhkeet näppäimistön vieressä helposti saatavilla muistuttavat käyttäjää näppäimistön puhdistamisesta ennen työn aloittamista.
+1 Hyvillä ja riittävillä yöunilla, liikunnalla ja monipuolisella ravinnolla vahvistetaan vastustuskykyä.