Spinversen työympäristöuudistuksen yhteydessä uudistettiin myös työntekemisen kulttuuri

Spinverse auttaa asiakkaitaan innovaatioprojekteissa ja 60 työntekijän päätyönä onkin innovointi, ideoiminen ja haastaminen. Tämän vuoksi työympäristöltä vaaditaan innovointitiloja ja inspiraatiota. Spinverse muutti Espoon Keilaniemeen suurempiin tiloihin ja halusi työympäristön, joissa tehdä työtä monipuolisesti mutta myös juhlia onnistumisia!

Koronavuosi sai pohtimaan työntekemisen tapoja ja paikkoja

Haastavan poikkeusvuoden 2020 aikana Spinverse kasvoi ja rekrytoi 15 uutta työntekijää. Vanhat tilat jäivät pieneksi ja odotukset uusille toimistotiloille olivat korkealla. Spinversellä oli aikaisemmin tarkat ohjeet etätyöskentelyyn ja työntekijöillä oli mahdollisuus olla etänä yksi päivä viikossa. Poikkeuksellinen koronavuosi tarjosi erilaista näkemystä työntekemiseen ja yrityksessä huomattiin, että yhdelle sopii yksi tapa tehdä töistä ja toiselle toinen. Erilaiset työtekemisen tavat haluttiin mahdollistaa toimistollakin, kun sinne vihdoin saa palata.

T-Spinverse2

”Me muutumme – toimitilojen on muututtava myös. Toimiston rooli on palvella työntekijää ja tarjota paras mahdollinen paikka innovoida ja inspiroitua. Toimistolta löytyy kaikki tarvittavat kalusteet ja laitteet, jotta meistä jokainen voi onnistu työssään. Ja mikä parasta, toimistolle tullaan tapaamaan ihania kollegoja”, Spinversen toimitusjohtaja Laura Koponen kertoo.

Jotta jokainen voi tehdä työtä itselleen parhaalla tavalla, Spinversen tiloille asetettiin toiveita:

  • Pieniä neuvottelutiloja, joissa voi innovoida yhdessä tai hoitaa etäpalavereita myös jatkossa
  • Yhteinen olohuone, jossa kohdata ja nauttia toistemme seurasta
  • Varsinaisen työpistealueen ulkopuolelle lisää työpisteitä, joihin voi pysähtyä hetkellisesti tekemään töitä
  • Työpisteille erilaisia istuimia, joissa ergonomia on huomioitu laajasti
  • Keittiö ja oleskelutiloja, joissa voi viettää aikaa myös työajan ulkopuolella
  • Vanhojen tilojen toimivat ja ehjät kalusteet tuodaan mukaan uuteen työympäristöön

C-Spinverse9

C-Spinverse2

Jokaiselle työntekijälle tarjotaan parhaat puitteet onnistumisiin

Toimiston akustiikkaan, värimaailmaan ja ergonomiaan kiinnitettiin erityistä huomiota. Uuden toimiston sisustuksen haluttiin vastaavan brändin värejä. Toimiston kulkureitteihin kiinnitettiin myös huomiota, ja toimiston lattia ohjaakin liikkumaan sisäänkäynniltä kohti naulakoita. Pehmeä matto tarjoaa erityistä akustiikkaa yhdessä verhoiltujen kalusteiden kanssa.

”Meillä on töissä kaiken ikäisiä ja pituisia ihmisiä ja jokaisella on omat tarpeet kalusteille. Tämän vuoksi halusimme panostaa työpisteiden ergonomiaan ja valita monenlaisia erilaisia istuimia. Näin jokainen löytää itselleen parhaan istuimen ja sähköpöydän avulla voi säätää pöydän oikeaan korkeuteen”, Laura kertoo.

T-Spinverse1

Olohuonemaisuus ja kodikkuus olivat isossa roolissa, jotta toimistosta saatiin viihtyisä. Suuret viherkasvit ja Naavan kasviseinä tuovat tilaan luonnollisuutta ja pirteyttä. Spinversellä haluttiin kookkaat sohvat, jotta henkilökunta voi kokoontua yhteen. Kaksi suurta liikuteltavaa näyttöä mahdollistavat yhdessä pyörällisten Kivikko-rahien kanssa yhteiskäyttötilan monipuolisen käytön.

”Toimistomme on ihana! Halusimme suuresta yhteiskäyttöisestä tilasta monipuoliseen käyttöön sopivan työ- ja oleskelutilan. Emme malta odottaa, että saamme järjestää tupaantuliaiset henkilökunnallemme. Jääkaapissa on aina samppanjapullo kylmässä, joka poksautetaan auki onnistumisten johdosta”, Laura iloitsee.

Kohteesta vastaa
Joona Huttunen
Avainasiakaspäällikkö
050 476 4072